Przedstawiam Wam czekoladę rubinową, czyli czwarty rodzaj czekolady.
Kryje w sobie ziarna kakaowca najwyższej jakości, z Ekwadoru, Brazylii i
Wybrzeża Kości słoniowej. Wyczuwalne są w niej nuty cytrusów i owoców
leśnych. Piękny różowy kolor i wyjątkowy smak zawdzięcza rubinowym
ziarnom kakaowca.
masa netto: 90 g
Składniki:cukier, tłuszcz kakaowy, mleko odtłuszczone w proszku,
mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, kwas
cytrynowy, naturalny aromat waniliowy, pierniczki (mąka pszenna (GLUTEN), miód pszczeli, cukier, masło (MLEKO), ciemna
czekolada [(miazga kakaowa,tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyna sojowa),
aromat naturalny (wanilia)], woda, przyprawa piernikowa (cynamon,
imbir, kolendra, goździki, kardamon, gałka muszkatołowa, ziele
angielskie, anyż) substancja spulchniająca (difosforan sodu, węglan
sodu), pistacje, płatki róży.
Wartość odżywcza na 100 g: Wartość energetyczna 564 kcal; Cukry (Mono i Disacharydy) 48,6 g; Zawartość ogólna tłuszczu 35,9 g; Błonnik pokarmowy 0,7 g; Kwasy tłuszczowe nasycone 21,5 g; Zawartość ogólna białka 9,3 g; Węglowodany przyswajalne 49,7 g; sól 0,26 g.