Przedstawiam Wam piernikowe serduszko, które zachwyca swym urokiem. Udekorowałam je lukrem królewskim i pachnącymi płatkami róży, bławatka i lawendy. Dzięki nim cudownie pachnie, a za sprawą naturalnego miodu, masła i specjalnie wyselekcjonowanych przypraw korzennych ma niezapomniany, wyrazisty smak.
Wys. 9 cm
Składniki: mąka pszenna (GLUTEN), miód pszczeli, cukier, masło (MLEKO), ciemna czekolada [(miazga kakaowa,tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyna sojowa), aromat naturalny (wanilia)], woda, przyprawa piernikowa (cynamon, imbir, kolendra, goździki, kardamon, gałka muszkatołowa, ziele angielskie, anyż) substancja spulchniająca (difosforan sodu, węglan sodu), cukier puder (sacharoza, glukoza), białko jaja, sok z cytryny, płatki róży, bławatek, jeżyna liofilizowana.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna (2 332 kJ/556 kcal), tłuszcz (35,1 g), w tym kwasy tłuszczowe nasycone (21,0 g), węglowodany (49,1 g), w tym cukry (47,5 g), białko (9,3 g), sól (0,26 g).
Może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych, laskowych i włoskich.