Przedstawiam
Wam piernikowe serduszko, które zachwyca swym urokiem. Udekorowałam je
lukrem królewskim, truskawką, pachnącymi płatkami piownii i jaśminem. Dzięki
nim cudownie pachnie, a za sprawą naturalnego miodu, masła i specjalnie
wyselekcjonowanych przypraw korzennych ma niezapomniany, wyrazisty
smak.
Wys. 9 cm
Składniki: mąka pszenna (GLUTEN), miód
pszczeli, cukier, masło (MLEKO), ciemna czekolada [(miazga
kakaowa,tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyna sojowa), aromat naturalny
(wanilia)], woda, przyprawa piernikowa (cynamon, imbir, kolendra,
goździki, kardamon, gałka muszkatołowa, ziele angielskie, anyż)
substancja spulchniająca (difosforan sodu, węglan sodu), cukier puder
(sacharoza, glukoza), białko jaja, sok z cytryny, płatki róży, bławatek,
jeżyna liofilizowana.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość
energetyczna (2 332 kJ/556 kcal), tłuszcz (35,1 g), w tym kwasy
tłuszczowe nasycone (21,0 g), węglowodany (49,1 g), w tym cukry (47,5
g), białko (9,3 g), sól (0,26 g).
Może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych, laskowych i włoskich.