Artystyczne pierniczki wielkanocne - Pisanka fioletowe bratki
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Artystyczne pierniczki wielkanocne - Pisanka fioletowe bratki Iga Sarzyńska Wzrusza Toruń
Artystyczne pierniczki z lukrem - Pisanka fioletowe bratki od Iga Sarzyńska Wzrusza Toruń to uroczy i smaczny upominek.
Termin przydatności do 6 miesięcy
Ilość: 1 sztuka
Urocze pierniczki w kształcie wielkanocnej pisanki pokryte królewskim lukrem i piękną grafiką z wiosennym, kwiatowym motywem zaprojektowaną przez utalentowaną artystkę Katarzynę Stróżyńską-Goraj. Dzięki wspaniałym składnikom takim jak: naturalny miód, masło, gorzka czekolada nasze pierniczki mają niezapomniany smak i zapach. Autorska mieszanka starannie skomponowanych naturalnych przypraw to nasz znak rozpoznawczy, dodaje charakteru i niepowtarzalnego aromatu. Dekorowane pierniczki to doskonały pomysł na świąteczny prezent dla rodziny i przyjaciół, oraz wspaniały element dekoracyjny wielkanocnego stołu. Idealnie komponują się z naszą piernikową kawą.
♥ Kupujesz pierniczki wielkanocne na prezent? Dodaj do koszyka kartkę okolicznościową, na której umieścimy odręcznie napisaną dedykację. Jej treść możesz nam przesłać w uwagach do zamówienia. ♥
Sposób pakowania wielkanocnych pierniczków: elegancki firmowy kartonik z tłoczonym, miedzianym sygnetem butiku Iga Sarzyńska Wzrusza Toruń.
Składniki pierniczków: mąka pszenna (gluten), miód pszczeli, cukier, masło (mleko), ciemna czekolada [(miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyna sojowa), aromat naturalny (wanilia)], woda, przyprawa piernikowa (cynamon, imbir, kolendra, goździki, kardamon, gałka muszkatołowa, ziele angielskie, anyż), substancja spulchniająca (difosforan sodu, węglan sodu), cukier puder (sacharoza, glukoza), białko jaja, sok z cytryny.
Wartość odżywcza w 100g korzennych pierniczków: wartość energetyczna (2332 kJ/556 kcal), tłuszcz (35,1g), w tym kwasy tłuszczowe nasycone (21,0g), węglowodany (49,1g), w tym cukry (47,5g), białko (9,3g), sól (0,26g).
Pierniczki wielkanocne mogą zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych, laskowych i włoskich.