
Wielkanoc to niezwykły czas, na który czekam z utęsknieniem. Nieodłącznym elementem Świąt Wielkiej Nocy są piernikowe pisanki, lukrowe baranki i czekoladowe łakocie. Poznajcie tegoroczną kolekcję słodkości, które będą nietuzinkowym podarunkiem dla najbliższych, cudną dekoracją stołu wielkanocnego i wspaniałą, słodką przekąską.
Specjalnie na Wielkanoc przygotowaliśmy dla Was chrupiące, pyszne pierniczki w kształcie małych zajączków. To jeden z naszych ulubionych wypieków, który sławę zawdzięcza doskonale dobranym, aromatycznym przyprawom korzennym. Ale nie tylko, bo znajdziecie w nich naturalny, zdrowy miód wielokwiatowy, prawdziwe masło i belgijską czekoladę. W tym roku pojawiła się również wersja miodowych zajączków w ciemnej czekoladzie Ekwador 71%. Jest aksamitna i aromatyczna, charakteryzuje się delikatnymi nutami jaśminu i kawy.
Chrupiące zajączki w aromatycznej czekoladzie są przepyszne i trudno się od nich oderwać! Będą również doskonałym prezentem. Te pyszne słodkości zamykamy w eleganckim słoiku - dzięki temu zachowują świeżość i pięknie się prezentują.
Tegoroczna nowa ‘’Kolekcja porcelanowa’’ została stworzona we współpracy z młodą Artystką – Amelią Korczak, która specjalizuje się zarówno w tradycyjnych technikach malarskich, jak i digital paintingu. Współpracę z Amelią rozpoczęliśmy w 2021. Od tamtego czasu powstały zachwycające kolekcje Jej autorstwa na wiele okazji tj. Boże Narodzenie, Dzień Dziecka i Dzień Mamy.
Prace Amelii urzekają subtelnością, pięknym doborem barw i detalami. Kolekcja pierniczków z przepięknym, kwiatowym motywem do złudzenia przypomina najpiękniejsze porcelanowe zdobienia na talerzach i filiżankach. Dominują tutaj elegancka biel i odcienie błękitu. Znajdziecie w niej kwiatowe pisanki, cudne, eleganckie zajączki i zestawy pierniczków. Jak zawsze, nasze aromatyczne pierniczki otulamy miękką bibułą i pakujemy w piękne pudełka, które są gotowym podarunkiem. Moim faworytem są przepiękne zajączki porcelanowe, które urzekają elegancką formą i cudnym zdobieniem.
Powróciła do nas ‘’Kolekcja subtelna’’, która w zeszłym roku wyjątkowo przypadła do gustu wszystkim naszym klientom. Piękne ilustracje w kolorystyce beżu i brązu stworzyła specjalnie dla nas wspomniana Amelia Korczak. Królują tutaj pisanka z delikatnym piórkiem, kogucikiem i uroczym zajączkiem.
W kolekcji subtelnej pojawiły się również piernikowe kraszanki z delikatnym lukrowym wzorem – moje ulubione, lukrowane baranki i pisanki z pachnącymi, jadalnymi kwiatami. Nasze pierniczki artystyczne nie tylko pięknie wyglądają, ale również zachwycają smakiem. Ciasto piernikowe przygotowujemy na naturalnym miodzie, prawdziwym maśle, z dodatkiem wyselekcjonowanych przypraw. Lśniący lukier na ich powierzchni to masa na bazie białka jaj, cukru pudru i soku z cytryny. Stanowi idealne tło dla wszystkich naszych zdobień.
Nie wyobrażam sobie Świąt Wielkiej Nocy bez czekoladowych przysmaków. Specjalnie na tę okazję przygotowaliśmy czekoladę białą BIO z truskawkami, która smakuje jak najlepszy koktajl truskawkowy. Biała czekolada z wyczuwalną nutą wanilii z Madagaskaru i pachnących owoców truskawki to duet idealny. Połączyliśmy ją z pierniczkami wielkanocnymi, pachnącymi płatkami róży i pistacjami. Fantastyczną alternatywą tabliczek czekolady są urzekające dukaty z zajączkami, które pakujemy dla Was w słoiczki.
Jeśli nie próbowaliście jeszcze naszych draży, Święta Wielkiej nocy będą idealną okazją. Połączenie zdrowych orzechów z cudowną, belgijską czekoladą to niezapomniane doznania smakowe! Moją ulubioną pozycją w tej gamie produktów są chrupiące orzechy laskowe w czekoladzie ‘’gianduja’’, posypane kakao. Obłędnie smakują i w magiczny sposób znikają ze słoika. Czekolada ‘’gianduja’’ to połączenie aksamitnej czekolady mlecznej ze 100% pastą z orzecha laskowego. Dla wszystkich wielbicieli migdałów stworzyliśmy natomiast dwuwarstwowe draże z otulającej migdał ciemnej czekolady i czekolady karmelowej o złocistym kolorze i wyjątkowym smaku. Wszystkie nasze draże zamknięte są w szklanym słoiczku, który pięknie wygląda i znakomicie nadaje się na słodki upominek dla najbliższych.
Zachęcam do odkrywania i smakowania naszych wielkanocnych specjałów!
Iga!