Uwielbiam wiosnę za niezwykły zapach i dźwięki. Na drzewach pojawiają się pierwsze, nieśmiało witające się ze światem pączki. Lasy wybuchają feerią barw przebiśniegów, miodunek i jaskrów. W powietrzu unosi się wesoły świergot wracających po zimowej przerwie ptaków. Aż chce się żyć... Jest to czas Świąt Wielkiej Nocy, których nieodłącznym elementem są pięknie zdobione pierniki i czekolady. Odkrywam przed Wami moją najnowszą kolekcję korzennych łakoci. Znajdziecie w niej subtelne pisanki, urocze zajączki i puchate baranki. Nie mogę zapomnieć również o aksamitnych czekoladach i wspaniałych czekoladowych drażach, bez których Święta nie byłyby tak smakowite i niezapomniane!
Zupełnie nowe, subtelne pisanki zostały stworzone we współpracy z wyjątkową, młodą Artystką - Amelią Korczak, która specjalizuje się w tradycyjnych technikach malarskich, jak również w sztuce digital paintingu. Swoje pasje i artystyczny warsztat rozwija od najmłodszych lat i każdą wolną chwilę przeznacza na pracę twórczą. Amelia po raz kolejny, specjalnie dla nas wyczarowała przepiękne ilustracje przedstawiające: wielkanocne piórko, dostojnego kogucika i cudnego zajączka. Wszystko zachowane w spójnej, bardzo eleganckiej kolorystyce beżu i brązu. Patrząc na nie, nie trudno zgadnąć, że jestem wielką fanką efektu farb akwarelowych. Amelia stworzyła wielkanocne ilustracje dokładnie tak, jak je sobie wymarzyłam! Wszystkie wzory dostępne są w wersji pojedynczej oraz w uroczych zestawach, które są eleganckim, gotowym prezentem. Jak zawsze pierniczki otulamy bibułką i pakujemy w zachwycające firmowe pudełka. Moim tegorocznym faworytem jest zestaw ‘’subtelne piórko’’. Oprócz pierniczków z ilustracjami Amelii znajdziecie w nim piernikowe, nakrapiane pisanki do złudzenia przypominające przepiórcze jaja.
W kolekcji subtelnej, oprócz pięknych rysunków Amelii pojawiły się pastelowe, piernikowe kraszanki z delikatnym, lukrowym wzorem. Znajdziecie w niej również urocze zające w pięknym, apetycznym kolorze ‘’kawa z mlekiem’’, cukrowe baranki i pisanki dekorowane jadalnymi płatkami kwiatów – idealne do koszyczka!
W tegorocznej kolekcji wielkanocnej nie mogło zabraknąć kolekcji pastelowej, która została przygotowana wspólnie z utalentowaną Katarzyną Stróżyńską-Goraj. Królują tutaj wiosenne kwiaty tj. tulipany, hiacynty, bratki, czy wszystko to, co nasza Artystka kocha najbardziej! Wszystkie pastelowe pisanki można kupić zarówno w wersji pojedynczej, jak i w pięknych, piernikowych zestawach otulonych bibułką i zapakowanych w nasze firmowe pudełka. Pierniczki przepełnione kwiatowymi akcentami i świątecznymi motywami będą doskonałą ozdobą wielkanocnego stołu. Pełne są naturalnego miodu, masła i autorskiej przyprawy piernikowej. To wyjątkowy prezent dla wszystkich, którzy uwielbiają gustowne, oryginalne rękodzieło.
Specjalnie z myślą o Wielkanocy przygotowaliśmy wyjątkową, aksamitną czekoladę rubinową z piernikowymi zajączkami i barankami, z dodatkiem pachnących płatków róży i pistacjami. Pięknie zdobiona i zapakowana, wykonana z niezwykłą starannością ucieszy każdego wielbiciela słodkości. Rubinowa czekolada, to czwarty rodzaj czekolady. Kryje w sobie ziarna kakaowca najwyższej jakości, pochodzące z Ekwadoru, Brazylii i Wybrzeża Kości Słoniowej. Produkowana jest wyłącznie z naturalnych składników. Wyczuwalne są w niej nuty cytrusów i owoców leśnych – jest absolutnie wyjątkowa!
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć naszych czekoladowych draży! Połączenie orzechów laskowych, migdałów, pistacji i suszonych owoców ze wspaniałą, belgijską czekoladą to niezapomniane doznania smakowe! Wśród moich czekoladowo-orzechowych faworytów możemy wyróżnić przepyszne, chrupiące migdały otoczone ciemną i karmelową czekoladą. Kolejną moją ulubioną pozycją są chrupiące orzechy laskowe w czekoladzie gianduja, posypane kakao. Jak one pachną i jak obłędnie smakują!
Wspomniana czekolada o ciekawej nazwie "gianduja’’ to nic innego, jak połączenie aksamitnej czekolady mlecznej i 100% pasty z orzecha laskowego.
Wśród owocowych draży możemy wyróżnić migdały w białej czekoladzie z czarną porzeczką. Tutaj delikatna słodycz białej, belgijskiej czekolady jest wspaniale równoważona kwaśną czarną porzeczką. I kolejna owocowo-czekoladowa słodka przekąska to soczysta żurawina otulona ciemną i białą czekoladą. Wszystkie nasze draże zamknięte są w subtelnym, szklanym słoiczku. To doskonały pomysł na niebanalny prezent dla ukochanej osoby z okazji Świąt Wielkiej Nocy. Są tak pyszne, że ciężko się od nich oderwać!
Specjalnie na Wielkanoc przygotowaliśmy dla Was urocze, chrupiące pierniczki w kształcie małych zajączków. To jeden z naszych ulubionych wypieków, który sławę zawdzięcza doskonale dobranym, aromatycznym przyprawom korzennym (w tym indyjskiego czarnego pieprzu). Ale nie tylko, bo znajdziecie w nich naturalny, zdrowy miód wielokwiatowy, prawdziwe masło i belgijską czekoladę. Piernikowe zajączki wspaniale smakują w połączeniu z naszymi aromatycznymi konfiturami i czekoladowo-orzechowymi kremami.
Podczas wielkanocnych zakupów, nie zapomnijcie o naszych wspaniałych rozetach piernych z aksamitnymi ganaszami! Pyszne, delikatne pierniczki z dodatkiem naturalnego miodu rzepakowego, prawdziwego masła, belgijskiej czekolady i autorskiej mieszanki przypraw korzennych to wyjątkowe rarytasy, idealne na wielkanocny stół! Wasze ulubione to te przełożone ganaszem na bazie białej czekolady z dodatkiem lawendowej nuty. Moim faworytem jest wersja orzechowa, na mlecznej, belgijskiej czekoladzie.
Mam nadzieję, że Wielkanoc z naszymi słodkościami będzie niezwykle smakowita i niezapomniana!